Bugun...
BAŞKA TAŞOVA YOK...


Hasan ÖZTÜRK
hasanöztürk
 
 

facebook-paylas
Tarih: 17-11-2013 07:28

BAŞKA TAŞOVA YOK….

 

                                      

 
  Güneşin delirmişcesine ortalığı yakıp kavurduğu sıcağıyla perişanları oynadığım bir Pazar günü sabahında, kıdemli muhabir Tevfik Öztürk beni arayarak;  “Hocam Boraboy Gölü’ne gidelim mi? “ deyince bu teklife hiç itiraz etmeden yola koyuldum.

 

        Gölde tanıdık yüzlere rastlamak ve onlarla yaptığımız sohbetlerde  Naci Konyar ağabeyimin  yapmış olduğu inceden inceye dokundurmalara burada da muhatap olunca yine uzunca bir aradan sonra bir şeyler karalamak ihtiyacını hissettim.

 

        Aslında okullar kapandığında “Korubaşı’na Veda”  başlıklı bir yazı yazmayı planlamıştım.. Kardelenlerime veda etmek beni bir hayli etkilemiş olacak ki, onu da bir türlü becerememenin ezikliği ile kahroluyordum zaten..

       Yine de zar –zor da olsa arada bir yazı yazarak okurlarımın beni unutmasına fırsat vermemeliydim…

 

       Özellikle yaz tatili  gurbetteki dostlarımızla hasret gidermemiz için bulunmaz bir fırsat..Biz de bu fırsatı iyi bir şekilde değerlendirme gayreti içindeydik zaten..

 

       Haldun Taşova, Sezgin Ünsal,  Cemal  Bayrak, Mürsel ve Gürsel Yüksel, Hüseyin Yılmaz  ve İdris Sayar gibi dışarda olan ve  adını sayamadığım bir sürü dostlarla birlikte akşamdan başlayıp gece yarısına kadar parklarda ve çay ocaklarında  yaptığımız muhabbetlerin tadına doyum olmuyordu..

 

       Hele de bizim Niyazi Özkan’ın dayatmasıyla gece 03.00’ da fırın önünde zoraki kahvaltının tadını ise unutmak ne mümkün…

 

       Ali Kesim hocam İstanbul’da fink atarken,  biz de gündüz izci lideri Hasan Armağan’ın bağında,  gecede Faravga’nın tepesinde Mustafa Uykun kardeşimizin mekânında soluklanıyorduk..

 

      Bu arada Taşova Belediyesinin yeni yapılan binasına ve başkana ziyarette bulunuyoruz.

      10 numara bir  hizmet binası olmuş.. Ferah, havadar ve iç açıcı..
      Böyle bir  belediye sarayını ilçemize kazandıran tüm yetkilileri buradan kutlamak istiyorum..

 

       İlçemizde,  üniversite açılacak olması, öğrenci yurtları, hayırsever iş adamımız  Fuat Bursalı  ağabeyin katkılarıyla 2013-2014  eğitim-öğretim yılında SAĞLIK MESLEK LİSESİNİN açılacak olması,  Faravga’nın suya boğulacak olması,  Yeşilırmak kenarında açılan Gezi Yolu,  İl Genel Meclis Üyesi Gönül Hayati Özkan ağabeyin özel çabası  ve  Cesarettin Tuzla hocamın,   Amasya Haber Editörü Sezgin Ünsal’ın  manşete taşımalarıyla gündeme gelen  ZANA mezrası  çermik mevkindeki  şifalı suyun kaplıca turizmine kazandırılacak olması,  belki de Taşova’nın makus talihini yenmesi için tarihi bir fırsat olacaktır.

 

        Taşova’mız aslında tüm güzellikleri hak ediyor,    yeter ki  el ele verip,  birbirimize köstek değil  destek olalım….  ÇÜNKÜ  BAŞKA TAŞOVA YOK……

Bu yazı 14017 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
YUKARI